Indigo

A HP Indigo 3500 digitális ofszetnyomdagép a digitális nyomóforma-készítést illeszti a hagyományos ofszetnyomtatási technikához.

A berendezés lehetővé teszi a hagyományos nyomdaipari íves alapanyagok használatát, biztosítja a kiemelkedően jó ofszetminőséget és pontosságot, mindezt digitális — akár nyomatonként eltérő — tartalom nyomtatása mellett. Lehetőséget biztosít továbbá az eddig csak az ofszetgépek kiváltságának számító néhány speciális technológia alkalmazására a digitális nyomtatásban is, ilyen például a direktszín-nyomtatás, speciális fluoreszcens festékek alkalmazása, vagy speciális biztonsági nyomatok készítése. Mindezt akár különleges igényeket kielégítő — például műanyag — nyomathordozókra is.

Tipikus felhasználási területe a kis példányszámban készülő, igényes nyomdai kivitelezést igénylő kiadványok, például a változó nyelvi környezetre szánt, de alapvetően azonos tartalommal és kivitelezéssel készülő nyomdai termékek köre.

Berendezésünk gyors átfutási időt — sürgős esetekben akár mindössze néhány órát — is lehetővé tesz. így még az utolsó pillanatban elkészülő szórólapok, konferenciaanyagok, névjegykártyák is kinyomtathatók, illetve gyors utánnyomások rendelhetők. Egy kiadvány bizonytalan piaci fogadtatása esetén elegendő — mintegy piacfelmérésként — 50—100 példányt digitális úton kinyomtatni, így nem kell nagyobb összeget befektetni nagy mennyiségű, ofszettechnológiával készült termékekbe. Ezáltal lényegesen csökken a kockázat és forgatható pénzeszközök szabadulnak fel. Minden kiadvány naprakész lesz, hiszen adatai az utolsó percig változtathatóak.

Partnerünkkel, a Tramontánával együttműködve vállaljuk tetszőleges vonalkódos címkék kinyomtatását pár darabtól egészen a tíz- és százezres szériákig. A digitális nyomtatásnak köszönhetően akár minden egyes címke egyedi, különböző lehet, az adattartalmat a rendelkezésünkre bocsátott megfelelő adatbázisból véve. Az egyes címkéken további feliratokat, logókat, akár képeket is el lehet helyezni. A címkék elkészítésekor az ofszettechnológia minden lehetőségét ki tudjuk használni: öntapadós papírok, színes vagy átlátszó műanyagfóliák, lekaparhatatlan vagy speciális (fluoreszcens) festékek. A nyomtatandó adatbázis konverziójának és a kinyomtatandó adathalmaz elkészítésének költségéhez kérje egyedi árajánlatunkat.